Ετικέτες

Astrology (8) Beauty (17) Books (5) Fashion (3) Fitness (21) Psychology (7) Relationships (26)

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γούνα – Η πιο "hot" τάση του χειμώνα

Το ‘χουμε πει πολλές φορές: Ο φετινός χειμώνας αναμένεται βαρύς και σε εμάς τις γυναίκες αρέσει η ζεστασιά. Άλλο τόσο όμως μας αρέσει και η μόδα.
Θέλουμε λοιπόν η μόδα να μας κρατάει ζεστές!
Με πραγματική ευγνωμοσύνη καλωσορίζουμε λοιπόν για την σεζόν φθινόπωρο – χειμώνας 2010-11 την γούνα!
Η γούνα είτε είναι φυσική είτε τεχνιτή, είτε σε γήινα χρώματα είτε σε έντονο κόκκινο ή πράσινο αποτελεί την πιο καυτή τάση για φέτος.
Στολίζει ρούχα, παπούτσια, τσάντες και ό,τι άλλο η δημιουργικότητα των μόδιστρων μπορούσε να αξιοποιήσει αυτό το εξαιρετικό υλικό.
Μπορεί η οικολογική μας συνείδηση να μας απωθεί από την ιδέα της φυσικής γούνας, οφείλουμε ωστόσο να παραδεχτούμε ότι η γούνα –φυσική ή τεχνιτή- αποτελούσε ανέκαθεν ένα γοητευτικό, σικ και αναμφισβήτητα ζεστό υλικό.
Ο φετινός κρύος χειμώνας που έρχεται μας δίνει λοιπόν την ευκαιρία να την απολαύσουμε και μάλιστα με τις ευλογίες μερικών από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας.
Θα ήταν άδικο να μην ξεκινούσαμε την αναζήτηση της γούνας στις φετινές πασαρέλες από την συλλογή της Chanel στην οποία ο Carl Lagerfeld δίνει για την σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2010-11 ένα πραγματικό… ρεσιτάλ γούνας!

Chanel


Είμαστε εξοικειωμένες με τις γούνινες ζακέτες, τους γιακάδες από γούνα και τα γούνινα γάντια. Ο Lagerfeld όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. 
Στην πασαρέλα της Chanel απολαύσαμε φούστες, παντελόνια, ακόμα και καυτά σορτς φτιαγμένα από το ζεστό αυτό υλικό.

Στον αντίποδα ο Marc Jacobs χρησιμοποιεί την γούνα με μεγαλύτερη φειδώ. Δεν παραλείπει βέβαια να στολίσει τις δημιουργίες του με γούνινες λεπτομέρειες στους γιακάδες και τις μανσέτες ενσωματώνοντας με μεγάλη επιτυχία την hot τάση της γούνας στην συλλογή του.

Marc Jacobs


Στην συλλογή της Etro για τον φετινό χειμώνα είδαμε γούνες σε διάφορα χρώματα. Εντυπωσιακή επιλογή: η γούνινες «ουρές» σε έντονο χρώμα που στολίζουν με μοναδική χάρη φούστες και σακάκια.

Etro


Και μια και μιλάμε για χρώμα, ας ρίξουμε μια ματιά στην συλλογή της Anna Sui, σχεδιάστρια γνωστή για την αγάπη της στα έντονα χρώματα. Στην φετινή της συλλογή βρίσκουμε γούνες σε έντονο πορτοκαλί, μαύρο, κόκκινο, πράσινο και πολλές άλλες αποχρώσεις.

Anna Sui


Και αν έχετε συνδυάσει –όπως οι περισσότεροι- την γούνα με πιο elegant ντυσίματα, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή του οίκου Nina Ricci. Οι δημιουργίες του συγκεκριμένου οίκου θεωρούνται η επιτομή του σικ. Ε λοιπόν, με την προσθήκη λεπτομερειών από γούνα, τα κομμάτια Nina Ricci μετατρέπονται σε πραγματικά έργα τέχνης!

Nina Ricci


Πολλοί σχεδιαστές δεν στήριξαν την φετεινή τους συλλογή στη γούνα. Σχεδόν κανένας όμως δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε μικρότερες οι μεγαλύτερες γούνινες «πινελιές».
Γούνινους γιακάδες είδαμε στις πασαρέλες των Missoni και Dolce & Gabbana.

Missoni 


Dolce & Gabbana


Κάποιες εντυπωσιακές κουκούλες και γιακάδες από γούνα, καθώς κι ένα έντονο πορτοκαλί γούνινο τσαντάκι, ξετρυπώσαμε στην συλλογή που παρουσίασε ο Issak Mizrahi.

Issak Mizrahi


Στην συλλογή Burberry απολαύσαμε ουκ ολίγα τζάκετ με ζεστή γούνινη επένδυση.

Burberry


Με τις ευλογίες, λοιπόν, των γκουρού της μόδας μπορούμε φέτος να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας την γοητευτική αίσθηση που η γούνα προσδίδει σε κάθε ρούχο που συνοδεύει.  Εγώ, φιλενάδες, θα μείνω πιστή στην οικολογική, τεχνιτή γούνα. Εσείς πράξτε κατά συνείδηση!
http://fe-mail.gr/pages/posts/fashion-moda-furs-gouna-/fashion-moda-furs-gouna-6470.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: