Ετικέτες

Astrology (8) Beauty (17) Books (5) Fashion (3) Fitness (21) Psychology (7) Relationships (26)

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

10 τρόποι για να κάψετε θερμίδες εν ώρα δουλειάς!


Το καθισιό στη δουλειά σας καθημερινά για οκτώ ώρες θα επιφέρει συνέπειες στο βάρος σας…
Απλά μην κάθεστε στο γραφείο σας περιμένοντας παράλληλα να χάσετε κιλά. Ενεργοποιηθείτε! Διαβάστε τους δέκα βασικούς τρόπους για να αδυνατίσετε την ώρα της δουλειάς σας.

Σηκωθείτε!

Στο καθισιό σας καίτε περί τις 65 θερμίδες την ώρα αλλά μπορείτε να αυξήσετε αυτό το νούμερο εφόσον βρείτε μια δικαιολογία για να μην μένετε... ακίνητοι! 36 περισσότερες θερμίδες το λεπτό θα κάψετε αν μείνετε όρθιοι/ες, κάτι που μπορείτε να κάνετε και όταν μιλάτε στο τηλέφωνο. Επίσης, αν σας ζητήσουν να βγάλετε μια φωτοτυπία, προθυμοποιηθείτε...

Κάθε βήμα μετράει
Η διάθεσή σας να περπατήσετε στον χώρο εργασίας, μιλώντας με τους συναδέλφους σας μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά. Μην ξεχνάτε ότι 2.000 βήματα καίνε περίπου 100 θερμίδες, επομένως το περπάτημα έστω και στην δουλειά σας θα συμβάλλει στην απώλεια βάρους!

"Πιέστε" για απώλεια βάρους
Μπορείτε να κάνετε και μερικές ατομικές ασκήσεις την ώρα που κάθεστε! Σηκώστε τα πόδια σας και κρατήστε τα για λίγα δευτερόλεπτα. Κάντε μικρές κάμψεις στην περιοχή της κοιλιάς και νοιώστε την πίεση να σας «σφίγγει». Μην το παρακάνετε - άλλωστε για δουλειά είστε εκεί - αλλά μην διστάσετε να γυμναστείτε για λίγα δευτερόλεπτα καθώς εκτός όλων των άλλων σας αποφορτίζει.

Πείτε όχι στα άσκοπα σνακ
Κόψτε τα μικρά σνακ στο γραφείο σας. Είναι θερμίδες που δυστυχώς έχουν το άρωμα της λαιμαργίας... Να παίρνετε φαγητό απ' το σπίτι ή να τρώτε σε προκαθορισμένη ώρα μαζί με άλλους συναδέλφους.

Πάνω στη μπάλα
Εάν είναι εφικτό να γίνει, αντικαταστήστε την καρέκλα του γραφείου σας με την ειδική μπάλα γυμναστικής! Καθήμενοι/ες πάνω της, βοηθάτε τους μυς σας να τονωθούν και την ισορροπία σας να βελτιωθεί πάρα πολύ γιατί το σώμα σας κάνει μικρές κινήσεις συνεχώς στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί.

Χμμ... σοκολάτα!
Σκέφτεστε συνεχώς την σοκολάτα την ώρα της δουλειάς; Θα θέλατε να είχατε μια μπάρα σοκολάτας, ίσως και δύο; Είστε στον σωστό δρόμο, γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που καταπιέζουν την σκέψη τους τείνουν να τρώνε περισσότερο την στιγμή που θα τους παρουσιαστεί η ευκαιρία. Αντίθετα, πολλές γυναίκες φαίνεται να «χορταίνουν» λιγάκι και με την σκέψη...

Σηκώστε πόδι!
Βρείτε την ευκαιρία κάποια στιγμή που το γραφείο είναι σχετικά άδειο και ξαπλώστε στην καρέκλα σηκώνοντας ψηλά τα πόδια σας. Νοιώστε το κάψιμο και αν έχετε περισσότερο χρόνο σηκώστε τα ακόμη ψηλότερα για μεγαλύτερη πίεση στην κοιλιά...

Αυτο-μασάζ στο λαιμό!

Το στρες σας προσδίδει βάρος γρηγορότερα απ' ο, τι ένα ολόκληρο παγωτό. Το άγχος στο λαιμό σας μεταφράζεται σε λίπος στην κοιλιακή χώρα. Οι κυκλικές κινήσεις του λαιμού για αποφόρτιση αφαιρούν μέρος αυτού του λίπους και όσο πιο συχνά το κάνετε τόσο πιο εύκολο θα είναι για το σώμα σας να ανταποκριθεί και να χάσετε βάρος.

Παγωμένο νερό
Όλοι ξέρουμε για την αξία της κατανάλωσης τουλάχιστον ενός λίτρου νερού την ημέρα. Ωστόσο, το νερό βοηθάει και στην απώλεια βάρους. Το κρύο νερό δίνει στο σώμα το έναυσμα για κάψιμο θερμίδων και ένας γρήγορος μεταβολισμός είναι απαραίτητος για το κάψιμο τουλάχιστον 100 πρόσθετων θερμίδων εν ώρα εργασίας.

Κινηθείτε αριστερόστροφα!

Ό, τι γλυκό έχετε πάνω στο γραφείο σας, τοποθετήστε το στην αριστερή πλευρά. Ερευνητές του Κολεγίου Dartmouth στην Αμερική βρήκαν ότι τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερο τα φαγητά που βρίσκονται δεξιά του πληκτρολογίου μας! 


http://lifestyle.gr.msn.com/summerspecial/tips/logogallery.aspx?cp-documentid=154572671

Δεν υπάρχουν σχόλια: