Ετικέτες

Astrology (8) Beauty (17) Books (5) Fashion (3) Fitness (21) Psychology (7) Relationships (26)

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Kιλά & σεξουαλική διάθεση


Η απώλεια περιττού βάρους μπορεί να έχει θετική επίδραση και στην ερωτική μας ζωή, αφού οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να την βελτιώσει σημαντικά.

Το υπερβολικό βάρος ευθύνεται όχι μόνο για οργανικές διαταραχές αλλά και για συναισθηματικές. Ιδιαίτερα οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες αντιμετωπίζουν πληθώρα σεξουαλικών προβλημάτων, όπως αποδεικνύουν νεότερες έρευνες. Οι ειδικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι ακόμα και η μικρή απώλεια βάρους, της τάξης περίπου του 10%, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική μας ζωή.

Τι λένε οι μελέτες
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στη σεξουαλική ζωή μπήκαν στο στόχαστρο αμερικανών επιστημόνων*, οι οποίοι εξέτασαν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής 161 γυναικών και 45 αντρών πριν και μετά τη μείωση του βάρους τους κατά 17% σε ένα χρόνο και κατά 13% σε δύο χρόνια.
Τα κυριότερα προβλήματα που μελετήθηκαν ήταν:

• Αίσθημα ότι δεν ήταν σεξουαλικά ελκυστικοί.
• Απώλεια επιθυμίας για σεξ.
• Απροθυμία να είναι γυμνοί μπροστά στον σύντροφό τους.
• Δυσκολίες στη σεξουαλική πράξη.
• Αποφυγή του σεξ.
• Αδυναμία απόλαυσης του σεξ.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα
• Στην αρχή της έρευνας το 68% των γυναικών δεν ένιωθαν ελκυστικές. Έπειτα από ένα χρόνο όμως και αφού μείωσαν το βάρος τους κατά 17% μόνο το 26% συνέχισε να το πιστεύει.
• Αρχικά σχεδόν το 80% των παχύσαρκων γυναικών δεν απολάμβανε το σεξ. Μετά την απώλεια βάρους τον πρώτο χρόνο ωστόσο το ποσοστό κατέβηκε στο 11%.
• Το ποσοστό των γυναικών που δεν ήθελαν να εμφανίζονται γυμνές μπροστά στον σύντροφό τους μειώθηκε από 63% σε 34%.

Οφέλη για γυναίκες και άντρες
Συνολικά οι υπέρβαρες γυναίκες αντιμετώπιζαν περισσότερα προβλήματα από τους άντρες στη σεξουαλική τους ζωή. Η βελτίωσή της όμως μετά την απώλεια κιλών παρατηρήθηκε και στα δύο φύλα. Οι παραπάνω διαπιστώσεις συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας καθώς, αν συνειδητοποιήσουμε την ευεργετική επίπτωση που μπορεί να έχει η απώλεια κιλών σε έναν τομέα τόσο σημαντικό όπως το σεξ, μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες επιδίωξης και διατήρησης ενός καλύτερου βάρους.

*K. Esposito, F. Giugliano, M. Ciotola, M. De Sio, M. D'Armiento and D. Giugliano. Obesity and sexual disfunction, male and female, International Journal of Impotence Research (2008) 20, 358-365.

Του Δημήτρη Γρηγοράκη, κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου, M.Sc., επιστημονικού διευθυντή Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «Απίσχνανσις - Λόγω Διατροφής»

http://www.myworld.gr/site/content.php?sel=44&artid=431449

2 σχόλια:

Fani είπε...

Αυτό για να δούνε μερικοί μερικοί που πιστεύουν ότι οι χοντρές έχουν περισσότερη όρεξη και κάνουν καλύτερο σεξ!! χαχα!

Ανώνυμος είπε...

Οι χοντρές δεν ήθελαν να εμφανιστούν γυμνές μπροστά στον σύντροφό τους ή οι σύντροφοι τις τύλιγαν με σεντόνι και έσβηναν το πορτατίφ;;;ιδού η απορία!